Hypes komen, en hypes gaan. Blockchain was er in 2017 zéker een!

Eén van de voordelen is dat er na de onvermijdelijke kater ook heel veel nieuwe mensen binnenstromen die bruisen van enthousiasme.

Eén van de nadelen is dat het ongelofelijke moeilijk is een fatsoenlijke basiskennis op te doen die niet gelijk heel erg gekleurd is door stammenstrijd.

Dat is jammer, én oplosbaar.

Studiegroep

Vandaar dat ik samen met Lykle de Vries en Ronald Mulder van de Blockchainrealisten besloten heb een studiegroep op te zetten die gekoppeld is aan het mooie basisprogramma dat de Universiteit van Nicosia al jaren aanbiedt.

De cursus is gratis en op afstand, als MOOC, te volgen. Een van de kerndocenten is niemand minder dan Andreas Antonopoulos. Hier en hier vind je meer informatie. Iedereen kan nu een solide basis in de materie krijgen. Het vergt alleen wat tijd en discipline.

Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om alleen te studeren, en wat mij betreft is het ook niet gewenst! Omgaan met meerdere visies en ideeën is een noodzakelijk onderdeel van iets leren. Daarnaast is het simpelweg leuk en interessant om direct met anderen in Nederland in contact te komen die ook bezig zijn met blockchains en cryptocurrencies. In de loop der jaren heb ik daar mooie samenwerkingen uit voort zien komen. Er is geen reden aan te nemen dat dat nu niet weer kan gebeuren.

De studiegroep is simpel van opzet: de MOOC heeft wekelijks studiemateriaal en een livestream, waar je ook vragen in kunt sturen. Op de studiegroep praten we, met Lykle, Ronald en mij (niet altijd alle drie) over het materiaal en kun je vragen stellen, discussiëren en kunnen we onduidelijkheden wegnemen. Zo simpel is het! Voor het overige houden we de invulling vrij, aangezien we weten dat het onderwerp altijd tot meer leidt dan we van tevoren kunnen en willen bedenken.

Mail ons om je aan te melden: bas@baswisselink.com!

Praktische details:

  • Je moet jezelf online inschrijven voor deelname aan de MOOC bij de Universiteit van Nicosia: https://digitalcurrency.unic.ac.cy/free-introductory-mooc/
  • De colleges zijn in het Engels, de nabespreking is in het Nederlands.
  • Er is geen voorkennis nodig; je hoeft ook niet te kunnen programmeren.
  • De reeks van twaalf woensdagavonden start op 30 januari 2019, van 17:00 uur tot 19:30.
  • Er zijn, tussentijds en aan het einde, multiple choice toetsen. Die maak je, als je dat wilt, individueel en in je eigen tijd. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat van de Universiteit.
  • De locatie is A Lab, Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam.
  • Maximaal tien deelnemers. Vol is vol.
  • Het kan zijn dat we een tegemoetkoming in de kosten van de huur vragen. Die houden we laag! Meer informatie zodra we die beschikbaar hebben.
  • UPDATE over de kosten: De totale kosten voor de studiegroep bedragen € 95,- excl. BTW. Dit bedrag is voor de huur van de ruimte en de koffie en de thee.
Follow me

Bas Wisselink

Freelance trainer and speaker at Blockchain Workspace
Bas Wisselink is a freelance writer, public speaker and trainer. He is a founder of Blockchain Workspace. His expertise is in education, training and presentation skills.
Bas Wisselink
Follow me

Also published on Medium.